Ook last van beschadigingen, vlekken, krassen, schoonmaakwerk en dergelijke op en van producten?

 

Machinaal verspanen doen we eigenlijk altijd met koelmiddel en/ of olie! Producten worden doorgaans afgevoerd met een uitvoerbak, een 'part-arm' of zoiets dergelijks, soms in combinatie met een lopende band in de machine. Eenmaal buiten de machine vallen de producten meestal nat en vuil op elkaar in een bak of krat. Dit laatste zorgt bij grotere aantallen en autonoom draaien van bewerkingsmachines soms tot veel arbeid, afkeur, beschadigingen, vlekken, uitzoekwerk, schoonmaakwerk en dergelijke.

 

KipTech heeft in eerste instantie voor RM Precision te Nijverdal een eigen 'buffertafel', de Forager L ontwikkeld om deze problemen voor te kunnen blijven!

 

 • Het productieproces kan nu beter, autonoom doorlopen, zelfs 's nachts!
 • De machine operator wordt ontlast.
 • De producten komen schoner, droger, vrij van krassen, deuken en beschadigingen van de machine!

KipTech heeft ditzelfde systeem ook ontwikkeld met meerdere buffertafels boven elkaar. De Forager XL, XXL, 3XL en 4XL. zijn zodoende binnen een vierkante meter vloerruimte toch te vergroten qua capaciteit met respectievelijk 2, 3, 4 of zelfs meer buffertafels boven elkaar!

 

Deze buffertafels worden klantspecifiek gebouwd zodat deze optimaal kunnen samenwerken met uw machines!

 

 

KipTech is momenteel bezig met de ontwikkeling van twee kleinere en meer flexibele, tijdelijke en verrijdbare buffersystemen; de Forager M en de Forager S.

Deze systemen blinken uit in flexibiliteit en zijn door de klant of operater zelf op hoogte te stellen. Door een grote diversiteit aan invoergoten, lopende banden en liftbanden kunnen deze systemen altijd worden geplaatst, bij welke machine dan ook.

 

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op deze regel!

 

Mocht u een systeem in de praktijk willen bekijken? Neemt u dan contact met ons op.


Plasmasnijden / Autogeen snijden in combinatie met frezen en boren!

Bij Beelen Lastechniek in Doornspijk begon de uitdaging met een weinig-gebruikte ESAB plasma-snijmachine (2000x3600mm werkbereik).

De machine, welke uitgerust is met twee z-assen en zelfs drie gereedschappen was echter sterk verouderd qua besturing!

 

KipTech heeft de machine een complete facelift gegeven en deze compleet gemoderniseerd.

Beelen zag ook direct de voordelen van het toevoegen van een freesspindel voor het boren of frezen van gaten of andere vormen welke voor plasma minder goed geschikt zijn om te 'verspanen'. Zelfs voor grote, nauwkeurige gaten is dit een mooie oplossing omdat Beelen nu eenvoudig centreergaten kan boren als referentie voor de zware magneetboormachine.

 

De machine beschikt nu over een uiterst moderne, dedicated besturing van Masso met een Torch Height Control-systeem van Proma. Dit systeem zorgt ervoor dat de optimale snijhoogte zelfs bij verbogen platen gegarandeerd blijft voor het beste snijresultaat.

Vanuit de tekenkamer kunnen programma's eenvoudig in enkele seconden naar de machine worden gestuurd via het WIFI-netwerk.

Als extra mogelijkheid is er nog een oxyfuel (autogeen-snijbrander) aanwezig. Bepaald snijwerk (bijzonder dik plaatstaal bijvoorbeeld) kunnen nu alsnog computergestuurd gesneden worden!


Computergestuurd Houtproducten Frezen

Voor deze klant hebben wij een lichte uitvoering van de Amrock gebouwd. "Lichte variant" houdt in dat deze machine met name geschikt is gemaakt voor het verwerken van houten plaatmateriaal en andere zachtere materialen (kunststofmateriaal, messing, aluminium en dergelijke.)

 

Deze Amrock heeft een "opgesloten riemaandrijving" wat ervoor zorgt dat deze machine zeer snel accelereert naar een hoge top-snelheid (30 meter/min.)

 

Deze machine heeft een werkbereik van 1000x2000 meter en een hoge kwaliteit MDF (ondersteund op meerdere dwarsbalken in het frame) machinebed. Dit machinebed is erg geschikt om snel platen op te bevestigen en zelf in te schroeven en dergelijke. Is het bed teveel beschadigd geraakt? Dan freest de machine vanuit een nieuwe plaat een nieuw bed!

 

Deze machine is verder geleverd als maatwerkmachine met:

 • Opgesloten Riemaandrijving op X- en Y-as (zeer stijf, goedkope en snelle aandrijving)
 • Kress 1KW freesspindel
 • MDF machinebed zodat deze goedkoop vervangen kan worden
 • EdingCNC besturing
 • Zero Gravity afzuiging welke freeswerk volgt in de Z-richting (hoogte-richting)
 • vierde as! (Voor het draaiend frezen simultaan of geïndexeerd tot een diameter van 240mm.)

Deze machine kan volledig naar uw wensen gebouwd worden, bijv. met:

 • zwaarder of juist lichter frame
 • andere besturing
 • servobesturing
 • tandheugelaandrijving
 • aandrijfconsole (los of via arm aan machine)
 • vacuumbed / t-sleuvenbed
 • andere afmetingen
 • gereedschapswissel / toolchange
 • gereedschapkoeling / smering
 • tangentieel / oscillerend mes
 • etc...

Computergestuurd HPL frezen!

André is in aan het produceren met zijn nieuwe, custom-made portaalfreesbank. De machine is voorzien van een speciaal bed waarin platen Trespa (HPL of High Pressure Laminate) snel en eenvoudig geklemd kunnen worden. Het bewerken van standaard platen is nu eenvoudig; nieuwe platen inspannen, het juiste product selecteren en één druk op start. André heeft zijn handen weer vrij terwijl de machine aan het werk gaat. 

 


Eigen Productie

 

KipTech fabriceert al 15 jaar in eigen huis allerlei producten! KipTech is in staat om klantspecifieke oplossingen te bedenken en te maken. Naast het bouwen van klantspecifieke machinedelen, produceren wij ook onderdelen voor machines die wij zelf fabriceren.